Izjave Aleksandra Džikića i Suada Šehovića na početku priprema
slika 24.08.2021. 21:38 h

Aleksandar Džikić

Prvi dio pripremnog perioda je “diktiran” učešćem naših prvotimaca u akcijama svojih nacionalnih timova (Cobbs, Popović, Z. Nikolić, D. Nikolić, Drobnjak, Barović za Crnu Goru, Wiley za Makedoniju) i činjenicom da su u periodu od 12.-18. avgusta imali 4 utakmice u 7 dana.

Osnovni cilj u ovom periodu je približavanje nivoa spremnosti te grupe “reprezentativaca”, koji su u takmičarskoj formi i nivoa ostalih prvotimaca (Micov, Seeley, Jagodić-Kuridža, Atić, Šehović) koji tek započinju sa radom. I to je zaista veliki izazov za sve nas u klubu. 

Tim se praktično prvi put okupio 22. avgusta, međutim nažalost nismo svi u stroju, još uvijek smo daleko od kolektivnog treninga. Zoran Nikolić je već tri nedelje van treninga zbog korona virusa i pitanje je kada će se priključiti radu. 

Situacija sa Wiley-em je takodje nepovoljna, on se iz Skopja vratio sa povredom aduktora, sa velikim i bolnim otokom, što je usporilo i proces dijagnostikovanja i proces oporavka. Čekamo da stignu rezultati MRI pregleda i tada ćemo znati šta i kako dalje. Na sve to, Seeley ima probleme sa stomačnim virusom, a nekoliko igrača i reakcije na promjenu podloge, pošto smo iz 'Morače' morali da pređemo u Univerzitsku salu, zbog prvenstva u futsalu. 

Uprkos svemu, naoružani smo strpljenjem i dobrom voljom i u hodu se prilagođavamo neplaniranome. Šta je tu je! I na kraju bih se zahvalio momcima koji su prihvatili da treniraju sa nama, i omogucili nam da radimo i sačekamo kompletiranje ekipe.

 

Suad Šehović

Najbitniji dio priprema je pred nama, sada nam je bitan i svaki dan i svaki trening da napravimo temelje za predstojeću sezonu. Da kroz treninge i pripremne utakmice se spremimo i uigramo. Ekipa je popunjena novim igračima, vratio se i novi-stari trener Džikić i moramo iskoristiti period pred nama da budemo na optimalnom nivou kada sezona počne.

Već drugu nedelju smo u trenažnom procesu, krajem ove nedelje počinju prve provjere i pripremne utakmice tako da u sledećih par nedelja odigraćemo veliki broj utakmica. Utakmice će nam pomoći da popravimo sve što ne bude dobro. Takođe, služiće nam da se svi dobro upoznamo, uigramo i napravimo kompetentnu ekipu jer nas očekuje dosta teških utakmica u oba takmičenja, kako u Evrokupu tako i u ABA ligi.

U narednom periodu očekujemo i kompletiranje ekipe što će olakšati pripreme. Igrači koji su pojačali tim su dobro poznati na ovim prostorima i osim što su veliki profesionalci radi se o odličnim momcima, što je veoma bitno koliko i njihov košarkaški kvalitet jer želimo da napravimo kvalitetnu grupu ljudi.

Naša ekipa je za sada zakazal pet pripremnih mečeva:

28.08. Budućnost Voli - Studentski centar

01.09. Budućnosti Voli - Split

03.09. Budućnost Voli - Karšijaka

08.09. Budućnost Voli - Borac Čačak

11.09. Mornar Bar - Budućnost Voli

 

 

 

 

bmw
KKBOneteam
202222
one team 2020

Prijavite se na naš njuzleter:

Pratite nas:

© All rights reserved 2017 Budućnost VOLI, Powered by Amplitudo