Poraz u Moskvi
slika 01.02.2019. 20:24 h
Plavi su 21. kolu Evrolige poraženi od ekipe CSKA Moscow rezultatom 99-69.

Košarkaši Budućnost VOLI prekinuli su niz sjajnih pobjeda i na gostovanju poraženi od ekipe CSKA Moscow rezultatom 99-69 u okviru 21. kola Evrolige. Naša ekipa nije na najbolji način otvorila utakmicu, prije svega defanzivno. Domaćin je to kažnjavao i brzim napadima povećavao prednost. Posebno je bilo problema sa defanzivnim skokom, previše poena naši momci su primili nakon ofanzivnih skokova Moskovljana, o čemu svjedoči čak 28 poena domaćina u prvom kvartalu. Ulaskom Petra Popovića Plavi su zaigrali bolje i sa 2 trojke našeg beka smanjili rezultatski deficit. Problemi u skoku su se nastavili a na njih su se nadovezale i lične greške Clarka i Bitadzea. Ipak, dobrom igrom u napadu šampion ABA lige je priveo poluvrijeme kraju uz pristojan zaostatak od 5 poena.

Kada je Danilo Nikolić pogodio trojku za 55-52 djelovalo je da naša ekipa ima rezultatski priključak i da će biti neizvijsnosti do kraja. Nažalost Moskovljani su zaigrali mnogo bolje, pohodili nekoliko teških šuteva i stekli rekordnu prednost do tog momenta. Ulaskom Clarka koji je zbog problema sa faulovima presjedio veći dio treće četvrtine naša ekipa prišla je na 11 poena minusa ali za nešto više nije imala snage. U posljednjoj četvrtini domaćin je samo povećavao prednost a naši momci opterećeni faulovima ključnih igrača nijesu imali odgovor. Uzroke poraza treba tražiti i u skakačkoj dominaciji domaćina. Jedini dvocifreni u redovima Plavih bili su Cole sa 11 i Bell sa 10 poena. Rusku ekipu predvodio je De Kolo sa 26 poena.

U narednom 22. kolu Evrolige Budućnost VOLI dočekuje ekipu Khimki Moscow Region. Taj duel je na programu u četvrtak 7. februara.

Povezani članci:
KKB
bmw
KKBOneteam
Budu

Prijavite se na naš njuzleter:

Pratite nas:

© All rights reserved 2017 Budućnost VOLI, Powered by Amplitudo