Herojska pobjeda!
slika 06.12.2018. 21:45 h
Košarkaši Budućnost VOLI su u sjajnoj završnici savladali KK Barcelona u 11.kolu Evrolige.

Nova pobjeda! Naši momci su prevazišli sve prepreke i ostvarili treću pobjedu u Evroligi. Prije svega oslabljeni neigranjem Ivanovića pa i brzim ulaskom u probleme sa faulovima Nemanje Gordića naša ekipa se suočila sa problemima u organizaciji igre. Ipak Plavi nisu posustajali, serijom poena Danila Nikolića su održavali priključak i otišli na odmor sa minimalnim zaostatkom. Nošeni sjajnom podrškom sa tribina naši igrači su nastavili sa dobrom igrom i u drugom poluvremenu. Meč je karakterisala velika nervoza i mnogo promašaja na obje strane. Kao pravi lider ekipe Nemanja Gordić je preuzeo stvari u svoje ruke i sa vezanih osam poena ispostaviće se donio nedostižnu prednost našoj ekipi. Upravo je Gordić bio uz Klarka najefikasniji sa 11 poena dok je u poraženoj ekipi bolji od ostalih bio Hanga sa 12 pogodaka.

Četvrtu pobjedu a prvu u gostima Plavi će tražiti na gostovasnju KK Herbalife Gran Canaria 14.decembra u okviru 12.kola Evrolige.

Aleksandar Džikić, trener Budućnost Volija:

Moram biti zadovoljan, pobijedili smo Barselonu. Takođe sam i umoran, teško da sam sada svjestan šta smo uradili. Hvala igračima i navijačima koji su ispunili dvoranu do posljednjeg mjesta. Kao što vidite, moj tim nije mogao da računa na sve igrače. Suočili smo se sa ranim faulovima Gordića. Ali našli smo način da preživimo.

Povezani članci:
KKB
bmw
KKBOneteam
Budu

Prijavite se na naš njuzleter:

Pratite nas:

© All rights reserved 2017 Budućnost VOLI, Powered by Amplitudo