Intervju: Miloš Antić - urednik sportske redakcije Dnevnih novina
slika 05.07.2018. 13:00 h
Bivši novinar i urednik Arene, sada na čelu sportske redakcije u Dnevnim novinama. Magistrirao novinarstvo na Fakultetu političkih nauka u Podgorici - smjer odnosi s javnošću.

Šta za Vas znači KK Budućnost?

"Posebnu emociju, teško opisivu riječima - usađenu od djetinjstva s obzirom da smo porodično vezani za klub. Taj odlazak u Moraču sa društvom, standardno mjesto iza klupe Budućnosti već godinama unazad i uvijek novi doživljaj. Kao dijete ovog grada, kao neko ko je bio svjedok većine istorijskih utakmica Košarkaškog kluba Budućnost i podigao se nedaleko od dvorane, zaista se na neki način osjećam kao dio istorije kluba".

 

 Smatrate li da se košarka vratila u naš grad?

"Mislim da smo tek na početku tog puta posutog trnjem, ali da idemo u pravom smjeru. Nadam se da će publika biti tu, uz naše plave, bez obzira na ime protivnika - dakle istim žarom u Evroligi i u nacionalnom šampionatu. Tek tada moći ćemo da kažemo da je misija - povratka kluba gradu i grada klubu - kompletirana".

 

Kako pamtite KK Budućnost iz djetinstva?

"Žute stolice u Morači, krcate tribine, nevjerovatna buka, vrućina, klizavi zeleni parket... Kultni mečevi protiv Peristerija, Tofaša, BFC Beočina, derbiji sa Partizanom, ali i dva osvojena Kupa u Nikšiću, kojima sam prisustvovao. Godine kada Budućnost izlazi iz okvira i postaje veliki klub. Poštovan širom Evrope".

 

Ko su igrači koji su po vašem mišljenju ostavili najveći trag u KK Budućnost?

"Neko više, neko manje, ali svakako najpoznatiji imena kroz istoriju su - Žarko Knežević, Jadran Vujačić, Duško i Dragan Ivanović, Nikola Antić, Goran Poli Bojanić, Žarko Paspalj, Luka Pavićević, Vlado Šćepanović, Gavrilo Pajović, Dragan Vukčević, Saša Ivanović, Dejan Milojević, Igor Rakočević, Vladimir Kuzmanović, Dejan Tomašević, Nikola Bulatović, Milenko Topić, Haris Brkić, Dejan Radonjić, Saša Pavlović, Nikola Ivanović, Nemanja Gordić...".

 

Sastavite idealnu petorku Budućnosti u posljednjih 25 godina?

"Gavrilo Pajović - Vlado Šćepanović, Igor Rakočević - Dejan Milojević - Dejan Tomašević".

 

KK Budućnost je šampion ABA lige, kako ste doživjeli osvajanje titule?

"Vrlo emotivno. Grad je tih dana živio za košarku, za Budućnost, za Podgoricu i to je nešto što me je posebno ispunjavalo. Kada vidite klince iscrtanog lica uz njihove dede sa šalom oko vrata kako dva sata pred početak meča idu u Moraču i tu ostaju sat vremena nakon utakmice - znajte da je napravljeno nešto veliko. Atmosfera koja je viđena u polufinalu protiv Cedevite i finalu protiv Crvene zvezde je nešto što će prepričavati generacije".

 

Ove godine naš klub igra Euroligu, kakva su vaša očekivanja?

"Stvoren je jak tim, konkurentan. Vjerujem da će Aleksandar Džikić sa saradnicima odraditi pravi posao na planu stvaranja igre i rezultata. Ne bih prognozirao broj pobjeda u najkvalitetnijem takmičenju, ono što je najbitnije je - da naš tim pokaže da je s pravom dio krem društva. I da ima jasnu namjeru da u tom probranom društvu ne bude samo ove sezone".

 

Poruka pred Euroligu?

"Za igrače - kao i prošle godine budite svjesni čiji grb na grudima nosite. Taj odnos je najbitniji, za onu pravu publiku uvijek bitniji od rezultata.

Za navijače - pošaljimo pravu sliku u svijet. Neka Morača bude puna, atmosfera paklena, ali u sportskim granicama. Poštovanje protivnika, ali sve za pobjedu voljenog kluba. Da Morača bude teško osvojiva tvrđava i za one najjače evropske timove".

KKB
bmw
KKBOneteam
Budu

Prijavite se na naš njuzleter:

Pratite nas:

© All rights reserved 2017 Budućnost VOLI, Powered by Amplitudo