Održan sastanak trenera i zvaničnika Eurolige
slika 29.06.2018. 13:05 h
U utorak i srijedu nastavljena je prva nedelja Godišnjih radionica instituta EB-a. Održan je sastanak trenera svih 16 timova sa zvaničnicima Eurolige. Na sastancima se razgovaralo o ciljevima i strategijama kako bi ovo takmičenje bilo još zanimljivije svim ljubiteljima košarke.

Ovaj sastanak ojačao je osamnaestogodišnju tradiciju uključivanja najboljih trenera u centar procesa  planiranja i donošenja odluka koje utiču na kvalitet košarke koja se igra na terenu kao i veze izmedju fanova i njihovih heroja sa terena.

Na petosatnom sastanku u utorak, treneri su prvo imali priliku da čuju Predsjednika i izvršnog direktora Eurolige – Jordi Bertomeu-a koji je naglasio tri ključne tačke : finansije euroligaških klubova, biznis strategija takmičenja Euroliga, uključujuci izazov da se pojača baza mlađih navijača i stav Eurolige da se mora ojačati veza između takmičenja i trenera.

"Naš poslovni rast je i Vaš, u ovom smislu mi smo partneri. Nije dovoljno da samo razmjenjujemo informacije, mi moramo da radimo zajedno." – rekao je Bertomeu.

Nakon toga, trenerima je prezentovan presjek finansija takmičenja uključujući distribuciju prema klubovima kao i izvještaji o pojedinačnim klupskim budžetima.

"Svi treba da čujemo ljude koji su posvetili svoje vrijeme da se posvete budućnosti ovog takmičenja, trebalo bi da sarađujemo što je više moguće. Kao glavni akteri, uvijek treba imati viziju da doprinesemo onome što svi želimo, a to je: što više publike, bolji sponzori, koji vode boljem poslovanju i boljem krajnjem proizvodu." Naglasio je Xavi Pascual trener Panatinaikosa.

Na temu biznis strategije, treneri su takođe razmatrali kako se ovo takičenje kotira na  tržištu zabave (entertaiment-a), sa posebnim isticanjem koliko je važno razumjeti kako mlađa populacija shvata košarku i imperativom da se izađe u susret njihovim potrebama.

Ergin Ataman trener Anadolu Efes-a iz Istanbula ističe "Veoma je važno treneri budu u toku sa dešavanjima, da prate raspored i budu u sve uključeni."

U srijedu ujutru treneri poveli cijeli da sa sudijskim sektorom. Zajedno su razmatrali sve situacije na terenu koje čine utakmice mnogo atraktivnijim i dinamičnijim kako za takimčare tako i za posmatrače.

"Jednako je važno da sudije i treneri ukrste zajedno svoja zajednička znanja o razvijanju prakse i standarda na terenu i da se zajedno usaglase kako da igru učine što više zanimljivom",  Richard Stokes, Direktor Sudijskog sektora.

KKB
bmw
KKBOneteam
Budu

Prijavite se na naš njuzleter:

Pratite nas:

© All rights reserved 2017 Budućnost VOLI, Powered by Amplitudo